appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO
STER Advertentie

Goud voor zitskiër Jeroen Kampschreur na sterke slalom

ANP
dinsdag 13 maart 2018 | NOS | Redactie

Zitskiër Jeroen Kampschreur heeft bij de Paralympische Spelen in Pyeongchang goud gewonnen op de supercombinatie. De 18-jarige Kampschreur stond na de Super G nog op een derde plek, maar was superieur in de slalom.

Uiteindelijk had hij 1,32 seconden voorsprong op de Fransman Frédéric François, die beslag legde op het zilver. Brons was er voor de Noor Jesper Pedersen (+2,15).

Niels de Langen eindigde uiteindelijk net binnen de toptien. Na de elfde tijd op de Super G en de vierde tijd op de slalom werd hij achtste.

Super G

Kampschreur zette eerder op de dag de derde tijd neer op de Super G. Pedersen was daar nog de snelste, François volgde op 0,36, De Nederlander op 0,83.

Kampschreur is regerend wereldkampioen op de combinatie, reuzenslalom en de slalom, maar kende een teleurstellende Paralympische Spelen tot nu toe. Op de afdaling finishte hij niet en op de Super G eindigde hij als zevende.

Zijn optreden op het eerste onderdeel van de supercombinatie verliep ook niet geheel vlekkeloos. Tot twee keer toe moest hij flink bijsturen om geen poortje te missen. Op de slalom was zijn run echter feilloos.

Jochemsen weer onderuit

Voor Anna Jochemsen wil het nog niet vlotten op de Paralympische Spelen. Op de afdaling kwam ze ten val, ze werd zesde op de Super G en ook op de supercombinatie bleef ze buiten de prijzen.

Jochemsen had op het eerste onderdeel van de supercombinatie, de Super G, de vijfde tijd neergezet. Op de slalom ging ze wederom onderuit en zag zo haar medaillekansen in rook opgaan.

Bron ANP

Ook Jeffrey Stuut (staand) en Linda van Impelen (zittend) konden geen potten breken. De 22-jarige Noord-Hollander ging op de Super G bijna onderuit en zette de twaalfde tijd neer in zijn klasse. Op de slalom gleed hij ook al snel onderuit.

Van Impelen stond zevende na de Super G. Op de slalom kwam ze na een stuurfout even tot stilstand, waarna ze een goede klassering kon vergeten.

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1