Binnenland

Wat leeft er in het land?

foto: Foto's : NPO Radio 1foto: Foto's : NPO Radio 1
  1. Nieuwschevron right
  2. Wat leeft er in het land?

Wie wil weten hoezeer de komende gemeenteraadsverkiezingen leven in het land, komt op NPO Radio 1 aan zijn of haar trekken.

De deining in het Limburgse Brunssum wordt deze week vastgelegd en besproken door Radio EenVandaag. Elke middag is er aandacht voor deze gemeente, die landelijk het nieuws haalde met een wethouder die onder vuur ligt omdat hij niet integer zou handelen. Vrijdag komt de volledige uitzending van Radio EenVandaag vanuit Brunssum tussen 14.00 en 16.00 uur. Publiek is welkom.

Peiling van Tijs

Onder het motto ‘De Peiling van Tijs’ komt Dit is de Dag deze week vijf keer uit het land met een uur durend debat, waarin landelijke en lokale politieke leiders in gesprek en debat gaan over lokale thema’s die spelen.

‘De Peiling van Tijs’ is maandag in Bank15 in Tilburg (CDA), dinsdag in Katwijk (ChristenUnie), woensdag volgt Haarlem (GroenLinks), donderdag Leiden (PvdA) en vrijdag Zutphen (SP). Op elke plek zijn bezoekers van harte welkom.

Brielle-Westervoort

Verslaggevers van Spraakmakers brengen in Westervoort en Brielle de bevolking in de stemming om 21 maart van hun democratisch recht gebruik te maken. Bij de laatste verkiezing was de opkomst aan de lage kant en met een grootse campagne proberen NPO Radio 1-verslaggevers alle stemgerechtigden naar de stembus te krijgen.

Premier Rutte droeg dit weekend zijn steentje bij aan de Stemmenslag. Hij poseerde met de flyer die verslaggevers Martijn Grimmius heeft laten drukken met de oproep: Een echte Westervoorter stemt 21 maart!

Lokale held

Nieuws en Co buigt zich over gemeentelijke prestigeprojecten. Ondermeer aandacht voor Biddinghuizen.

VVD-kamerlid Erik Ziengs heft in De Nieuws BV een lokale held op het schild. Het is Mirjam Pauwels, VVD-wethouder in De Wolden.

Ster advertentie
Ster advertentie