Sport
EONOS

Weghorst over voorselectie: sliep er nachten niet van

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Weghorst over voorselectie: sliep er nachten niet van

De nieuwe bondscoach Ronald Koeman heeft de voorselectie van het Nederlands elftal bekend gemaakt voor de oefenwedstrijden tegen Engeland en Portugal. In die voorselectie zit een een flink aantal nieuwe namen. Een van die namen is AZ-spits Wout Weghorst. "Supergaaf. Ik ben heel blij."

De 25-jarige Weghorst scoorde dit seizoen al 20 doelpunten voor de Alkmaarders en hield stiekem al een beetje rekening met de uitverkiezing. "Ik sliep de afgelopen nachten wat minder en het is hartstikke mooi dat ik erbij zit. We waren aan het trainen toen het bekend gemaakt zou worden, dus ik had een paar lijntjes uitgegooid naar mensen zodat ze mij konden informeren. Uiteindelijk vertelde de trainer het aan mij."

Weghorst in voorselectie Oranje: supergaaf!

Naast Weghorst zijn nog twee AZ-spelers voor het eerst geselecteerd: Guus Til en Marco Bizot. Weghorst is trots dat meerdere ploeggenoten hem vergezellen. "Zo vaak komt het niet voor dat er meerdere spelers van AZ geselecteerd zijn voor Oranje. Het is ook voor de club een boost."

Nog helemaal zeker is Weghorst nog niet van zijn plek in Oranje. Het gaat ten slotte pas om de voorselectie. De definitieve selectie wordt volgende week vrijdag bekendgemaakt.

Ster advertentie
Ster advertentie