Sport
EONOS

Wereldkampioen Lavreysen gaat regenboogtrui een mooi plekje geven

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Wereldkampioen Lavreysen gaat regenboogtrui een mooi plekje geven

Tot 2015 was Harrie Lavreysen een talentvolle BMX'er met Europese en Nederlandse titels bij de junioren. Maar na vele blessures moest hij stoppen en ging hij baanwielrennen. En ook daar bleek hij een groot talent voor te hebben.

Hoewel Lavreysen afgelopen week wereldkampioen werd op de teamsprint, was de overstap naar het baanwielrennen aanvankelijk toch lastig. "In mijn eerste wedstrijd werd ik meteen gediskwalificeerd omdat ik de regels gewoon niet kende. Ik was helemaal nieuw in de sport."

Toch hebben BMX en baanwielrennen aardig wat overeenkomsten."Het lijkt heel erg op elkaar. De trainingen zijn gelijk en daarom is het makkelijk om over te stappen", aldus Lavreysen. "Toch kom je ook in een andere wereld. Er is hier veel minder onderlinge strijd dan bij het BMX. Je rijdt natuurlijk ook samen met het baanwielrennen."

En juist met de teamsprint is Lavreysen nu wereldkampioen. En hij is trots dat hij de bijbehoorende regenboogtrui mag dragen. "Ik wist niet wat ik meemaakte toen we wonnen. Die trui hangt nu nog bij mij in de woonkamer, maar krijgt zeker een mooi plekje."

Ster advertentie
Ster advertentie