appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO
STER Advertentie

Insta-influencer diep in schulden door 'perfecte levensstijl'

New York Post
woensdag 7 maart 2018 | AVROTROS | Redactie EenVandaag Twitter

Niet alles dat je op Instagram ziet, is zo perfect als het lijkt. Dat bewijst de 26-jarige Amerikaanse Lissette Calveiro. Op haar 23ste verhuisde ze van Miami naar New York en leefde daar naar eigen zeggen een Sex and the City-droom. Dat leven deelde ze naar hartelust op Instagram en leverde haar in rap tempo veel volgers op. Nu blijkt dat dat niet zomaar kwam.

Het leven dat Calveiro 'moest leiden' bracht een bepaalde druk met zich mee, vertrouwt ze de New York Post toe. Ze ging puur voor de foto’s eten op de hipste en vaak ook duurste plekken van de stad en kocht nieuwe outfits om er perfect uit te zien. Het bedrijf waar ze stage liep, betaalde alleen een reiskostenvergoeding en dus leefde ze van haar spaargeld, dat er rap doorheen ging. Ze is nu terug in Miami en heeft inmiddels een fulltime baan als publiciste, maar nog steeds heeft ze door haar Instagram-leven een schuld van 10.000 dollar. 

"Ik leefde boven mijn standaard", zegt ze nu. "Ik leefde een leugen." Ze maakte elke maand reisjes die ze niet kon betalen en kocht dure designertassen om haar volgers te laten zien. Ook mochten haar volgers haar nooit twee keer in dezelfde outfit zien. Inmiddels is ze tot inkeer gekomen en waarschuwt ze anderen om niet alleen te leven en geld uit te geven voor je Instagram-account.

TrendingVandaag 7 maart

Wat is er trending online en op social media? Redacteur Lammert de Bruin (@Lammert) zet het op een rij in TrendingVandaag. Kijk op EenVandaag.nl voor alle items die in TrendingVandaag worden besproken.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1