appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO
STER Advertentie

Deze Dag Toen: Rudi Koopmans wint de Europese titel in Ahoy

By Suyk, Koen / Anefo [CC BY-SA 3.0 NL]
woensdag 7 maart 2018 | NOS | Redactie

Velen zien Rudi Koopmans als een van de beste boksers die Nederland ooit heeft gekend. Op 7 maart 1979 won hij de Europese titel in het halfzwaargewicht.

De geboren Fries doet een jaar eerder, op 15 februari 1978, ook al een gooi naar de Europese titel. Koopmans werd in eerste instantie aangewezen als winnaar, maar na een hertelling van de score werd die beslissing omgezet in gelijkspel. De Italiaan Aldo Traversaro ging er met de titel vandoor.

Een jaar later is Koopmans' wraak zoet. In Ahoy Rotterdam verslaat hij Traversaro alsnog en schrijft hij de Europese titel in het halfzwaargewicht op zijn naam. Wat volgt is een succesvolle professionele bokscarri√®re. Die duurt echter niet lang want in 1984 hangt Koopmans de handschoenen aan de wilgen. Hij bleef actief als bodyguard en ondernemer. 

By Suyk, Koen / Anefo [CC BY-SA 3.0 NL]

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1