Binnenland

Podcast #DeDag: 'Sneijder zou een goede vakbondsleider zijn'

foto: ANP / NOSfoto: ANP / NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast #DeDag: 'Sneijder zou een goede vakbondsleider zijn'

De interlandcarrière van voetballer Wesley Sneijder zit erop, meldde de KNVB deze week. NOS-voetbalverslaggever Bert Maalderink kreeg 'De kleine Utrechter' sinds 2003 regelmatig voor de camera en leerde de voetballer kennen als een welbespraakte kwajongen. Dat vertelt Maalderink vandaag in podcast De Dag.

"Hij is altijd grapjes aan het maken en staat boven alle partijen. Zo is hij zowel voor als achter de schermen." Volgens de verslaggever is hij altijd hetzelfde gebleven. "Als je een vakbond zou oprichten, dan zou Sneijder een goede leider zijn."

Maalderink verwacht dat we de aanvallende middenvelder nog één keer in actie gaan zien bij het Nederlands elftal. Dat is ook de wens van Sneijder, die vandaag tegen de Telegraaf zei "op een mooie manier" afscheid te willen nemen. "Later deze maand speelt Oranje een oefeninterland tegen Engeland. Ik denk wel dat hij dan, nog één keer, in oranje tenue zal verschijnen en zijn 134e interland zal spelen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Verder in De Dag

  • In de gemeenten Brielle (bij Rotterdam) en Westervoort (bij Arnhem) nam bij vorige verkiezingen minder dan de helft van de kiesgerechtigden de moeite te gaan stemmen. Het NPO Radio 1-programma Spraakmakers wil dit percentage gaan opkrikken. Redacteur Marielle Beers legt uit hoe ze dat gaan doen. "Als iemand niet gaat stemmen omdat hij geen oppas heeft, dan passen wij op!"
  • Taxichauffeurs hebben via berichtendienst Telegram plannen gemaakt voor een bestorming van het hoofdkantoor van Uber in Amsterdam, ontdekte het AD vandaag. Verslaggever Mattijs van de Wiel peilde de onvrede op een taxistandplaats bij Amsterdam Centraal.

Hoe wat waar?

Geen tijd om live naar de radio te luisteren? Dan heeft NPO Radio 1 De Dag voor je, een nieuwspodcast met verdiepende verhalen bij het gesprek van de dag. NOS-presentator Jurgen van den Berg spreekt met deskundigen en journalisten van alle omroepen.

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast klaar op je favoriete podcastplatform, zoals iTunes, Stitcher, Soundcloud en nporadio1.nl/podcast. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt. De podcast is een gezamenlijke uitgave van NOS, KRO-NCRV, BNNVARA, AVROTROS, NTR, EO, VPRO, Omroep MAX en WNL op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie