appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO
STER Advertentie

Experts waarschuwen voor ongelukken met riviercruiseschepen

ANP
zaterdag 3 maart 2018 | Omroep Max | Redactie

Het Maritiem Research Instituut Marin waarschuwt voor een toenemende kans op ongelukken met riviercruiseschepen. In het NPO Radio 1-programma Nieuwsweekend vraagt onderzoeker Henk van den Boom van het Marin aandacht voor dit probleem.

Riviercruiseschepen zijn ontworpen om op een rivier te varen, maar komen steeds vaker op open water, zoals op het IJsselmeer, de Waterweg en de Schelde. De schepen zijn volgens het Marin niet gebouwd op hoge golven.

Ook worden de schepen voorzien van steeds grotere ramen, om het uitzicht voor de passagiers te verbeteren, maar dat gaat volgens het Marin ten koste van de veiligheid.

Ten koste van veiligheid

Volgens onderzoeker Henk van den Boom moet de veiligheid van riviercruiseschepen op open water en de bestaande regelgeving voor deze schepen urgent onderzocht worden.

Van den Boom wijst erop dat passagiers van riviercruiseschepen vaak ouderen zijn die slecht ter been zijn en daardoor extra kwetsbaar op het moment dat er iets misgaat met een schip.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1