appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO
STER Advertentie

May zet kleine stapjes, maar ze zijn momenteel groot genoeg voor Brussel

AFP
vrijdag 2 maart 2018 | NOS | NTR | redactie

Het leven in Groot-Brittanniƫ gaat veranderen, zoveel is inmiddels duidelijk na de speech van Theresa May. In haar brexit-speech was de Britse premier realistischer en dat is iets waar de Europese Unie al een tijd op aan het wachten is. "De EU reageert enigszins positief op de toespraak", vertelt correspondent Arjan Noorlander. "En hoopvol."

May liet voor het eerst doorschemeren dat bij de brexit-onderhandelingen de Britten niet alles gaan krijgen wat ze willen. Dat is mooi (voor een akkoord), want dat wilde Brussel horen. "May lijkt genuanceerder. Een compromis lijkt nu mogelijk", legt Noorlander uit.

Brussel zal inderdaad blij zijn met de toon van May, maar niet haar plannen accepteren als ze vast blijft houden aan de grote rode lijnen, zegt correspondent Tim de Wit in het NPO Radio 1-programma Nieuws en Co. "Onder haar rode lijnen is heel weinig mogelijk. Dat is het lastige: ze wil een soort speciale deal, maar Brussel heeft daar nog geen oren naar."

Lees hier verder over de brexit-speech van May

May zet kleine stapjes maar ze zijn momenteel groot genoeg voor brussel

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1