appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO
STER Advertentie

Vandaag op NPO Radio 1: schaatsen, baanwielrennen en atletiek

ANP
zaterdag 3 maart 2018 | NPO Radio 1 | Redactie

Drie WK's in één weekend, Kees Boonman maakt zijn rentree, eredivisie voetbal en hoe krijg je je persoonsgegevens van internet? Dit en meer hoor je vandaag op NPO Radio 1.

Politiek met Kees Boonman 

Boonman beweegt zich al zo'n 40 jaar op het Haagse Binnenhof en kent de achterkamers beter dan wie ook. In Nieuwsweekend laat hij vanaf vandaag hij zijn licht schijnen over de binnenlandse en buitenlandse politiek.

Boonman is politiek journalist/commentator en presenteerde ondermeer 11 jaar Kamerbreed op NPO Radio 1 dat in december vorig jaar ophield te bestaan. Vandaag keert hij terug. Luister vanaf 08.30 uur tot 11.00 uur naar Nieuwsweekend.

Drie WK's in een weekend

De Olympische Spelen zijn afgelopen, maar voor sportliefhebbers is er dit weekend genoeg om van te genieten. Er staan drie wereldkampioenschappen op het programma. De WK baanwielrennen in Apeldoorn, WK indooratletiek in Birmingham en de WK sprint (schaatsen) in het Chinese Changchun. Onze verslaggevers zijn erbij en houden je de hele dag op de hoogte. 

In Apeldoorn staat onder andere het onderdeel sprint voor de mannen op het programma. De vrouwen rijden de individuele achtervolging. Verder op de WK Baanwielrennen: Omnium en de koppelkoers 30 km.

Onder andere Sifan Hassan komt vandaag in actie op de WK indooratletiek in Birmingham. Tussen 20.39 en 21.39 uur vindt de  finale op de 1500 meter plaats. Hassan won afgelopen donderdag al een zilvere medaille op de 3.000 meter. De Nederlandse, die voor het eerst op deze afstand een indoormedaille won, eindigde vlak achter de ijzersterke Genzebe Dibaba.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jorien ter Mors, Marrit Leenstra, Kjeld Nuis, Ronald Mulder, en Kai Verbij komen in actie op de WK sprint. Vandaag worden de 500 meter en de 1000 meter gereden in het Chinese Changchun. Kan Ter Mors na haar gouden schaatsplak en bronzen shorttrackmedaille dit weekend weer eremetaal pakken? En wat doet Nuis na zijn olympische titels op de 1.000 en 1.500 meter? 

Hoe krijg je je persoonsgegevens van internet?

Je bent je eigen naam aan het googlen en ontdekt dat je met je volledige persoonsgegevens op een commerciële website staat. Je doet een verzoek om je gegevens te verwijderen, de website verwijdert ze en na verloop van tijd staan ze er toch weer op. Wat kan je dan doen en hoe komen die websites überhaupt aan je gegevens? Radar Radio geeft tips! 

Ook in Radar Radio: Wat is de beste manier om je bril in optimale staat te houden? En wat kan je doen als je auto beschadigd raakt in een parkeergarage? Tussen 15.00 en 16.00 uur op NPO Radio 1. Je kan meepraten in de NPO Radio 1 app of tweet met #Radar.

Eredivisie voetbal

Uiteraard word er vandaag ook weer gevoetbald in de eredivisie. Onze commentatoren zitten in de stations en houden je op de hoogte, tussen 19.00 en 23.00 uur in Langs de Lijn En Omstreken.

Dit is het programma

18.30 uur Excelsior-AZ | Verslag: Chris Wobben
18.30 uur PSV-FC Utrecht | Verslag: Ragnar Niemeijer
20.45 uur NAC-Feyenoord | Verslag: Arman Avsaroglu
20.45 uur SC Heerenveen-Willem II | Verslag: Richard van der Made

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1