appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO
STER Advertentie

Speciale Nachtzuster-uitzendingen voor mensen zonder internet

Omroep MAX
donderdag 8 maart 2018 | Omroep Max | Redactie

Nachtzuster Astrid de Jong ruimt een uur in voor mensen die geen internet willen of kunnen gebruiken. Tussen 03.00 en 04.00 uur aankomende nacht schuift MAX Ombudsman Rogier de Haan bij Astrid aan om samen de helpende hand uit te steken naar alle 'internetlozen' van ons land. Ook in de uitzending van vrijdag 30 maart schuift hij aan.

In het NPO Radio 1-programma Nachtzuster bellen regelmatig mensen om te vragen hoe ze zich kunnen (blijven) redden zonder computer en/of internet. Astrid de Jong: "Mensen blijken om allerlei redenen geen computer te gebruiken. Uit angst, uit onkunde, of gewoonweg omdat ze geen computer kunnen betalen. Toen ik in mijn uitzending voor de grap voorstelde om een 'club der internetlozen' op te richten, werd ik overspoeld met telefoontjes en brieven".

Helpende hand

Toen Astrid zich verdiepte in de problemen waar je zoal tegenaan loopt als je nooit online bent, kwam ze terecht bij MAX Ombudsman Rogier de Haan. "We horen veel problemen van mensen die geen DigiD of mailadres hebben", zegt De Haan. "Dus we vonden het allebei wel tijd om die mensen een helpende hand toe te steken."

Op 9 maart, van 03.00 tot 04.00 uur ’s nachts, schuift MAX Ombudsman Rogier aan bij Nachtzuster en kan iedereen met vragen bellen naar 0800-1121.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Omdat we alle vragen willen inventariseren en iedereen van solide advies willen voorzien, volgt er op 30 maart nog zo’n uitzending, weer van 3 tot 4", aldus De Haan. "In de tussentijd kunnen MAX-leden natuurlijk ook gratis bellen tijdens het spreekuur van MAX Ombudsman, op werkdagen van 10 tot 12 uur, via 035-6775511."

Makkelijk en goedkoop

Alle mensen die een brief stuurden naar Nachtzuster hebben inmiddels van Astrid persoonlijk een brief teruggekregen. Astrid: "Dan kom je er wel achter dat mailen soms heel makkelijk is. En goedkoper. Maar heel veel nieuwe leden van de club der internetlozen hadden er ook nog een postzegel bij gedaan hoor!"

Nachtzuster met Astrid de Jong

Iedere vrijdagnacht van 02.00 tot 06.00 uur, bij MAX op NPO Radio 1.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1