Binnenland

Raadsverkiezingen: dit staat op de rol bij NPO Radio 1

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Raadsverkiezingen: dit staat op de rol bij NPO Radio 1

[EO - NOS - NTR - BNNVARA - AVROTROS - WNL] De campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart begint op stoom te komen. NPO Radio 1 doet verslag van vanuit verschillende plaatsen in het land.

  • Het NOS Radio 1 Journaal (06.00 uur - 09.30 uur) en Nieuws en Co (16.00 uur - 18.30 uur) adopteren zes plekken van waaruit zij verslag doen van wat er leeft. Het gaat om Weert, Emmen, Rotterdam, Amsterdam, Enschede en Utrecht.
  • EenVandaag (14.00 uur - 16.00 uur) geeft wekelijks een portret van een gemeente. Den Haag en Coevorden waren al aan de beurt. Nu volgen Den Helder, Eindhoven en Brunssum. Elke vrijdag strijkt EenVandaag neer in een gemeente in het land om daar de lokale kwesties te bespreken.
  • Op vrijdagavond 9 maart nemen landelijke en lokale lijsttrekkers met een debat in Nieuws en Co een voorschot op de verkiezingen
  • Spraakmakers (09.30 - 11.30) stuurt twee verslaggevers naar gemeenten waar bij de vorige verkiezingen relatief weinig mensen naar de stembus kwamen. De verslaggevers gaan proberen om meer mensen te laten stemmen in Brielle en in Westervoort.
  • In de week voorafgaand aan de verkiezingen komt Dit is de Dag (18.30 uur - 19.00 uur) dagelijks met een townhall-debat vanuit het land. Een landelijk politiek kopstuk is te gast bij een lokale lijsttrekker. Beiden worden aan de tand gevoeld door debatleider Tijs van den Brink. Het gaat om Tilburg (CDA), Katwijk (ChristenUnie/SGP), Haarlem (GroenLinks), Kampen (PvdA) en Zutphen (SP). Publiek is welkom.
  • De Nieuws BV (12.00 uur - 14.00 uur) laat Tweede Kamerleden hun lokale helden kiezen. Het gaat ondermeer om Gijs van Dijk (PvdA) uit Texel, Job van den Berg (CDA) uit Goes, Erik Ziengs (VVD) uit Assen en Rob Jetten (D66) uit Berg en Dal. Daarnaast brengen wekelijkse lokale kunstenaars in De Nieuws BV een ode aan hun gemeente en staat het Lagerhuis op donderdag in het teken van thema's die leven in de verkiezingscampagnes.
  • Het debatprogramma Kwesties (zondag 20.00 uur - 21.00 uur) komt in de aanloop naar de raadsverkiezingen elke zondagavond vanuit een probleemwijk/buurt ergens in het land. Met een lokale politicus worden de problemen besproken in de bus. Afgelopen zondag was de bus in Eindhoven. Komende zondag staat Dokkum op het programma. Daarna volgen Almere en Roermond.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

  • De lokale politieke beslommeringen in het Gelderse Bronkhorst worden geportretteerd in een documentaire in RadioDoc op zondagavond 18 maart van 21.00 uur - 22.00 uur.
  • Op maandagavond 19 maart komt WNL Haagse Lobby (20.30 uur - 21.30 uur) met een debat op rechts vanuit hotel New York in Rotterdam.
  • Dinsdagavond 20 maart is de finale van de verkiezing Beste Raadslid van Nederland in een extra uitzending van WNL Haagse Lobby van 21.30 tot 23.00 uur op NPO Radio 1 vanuit Amsterdam.
  • Op woensdagavond 21 maart zijn de uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen uiteraard te volgen op NPO Radio 1 in een speciale uitzending vanuit Utrecht. Vanaf 20.30 uur brengen de presentatoren Lara Rense en Tijs van den Brink de uitslagen zodra het tellen van de stemmen is gelukt.

Ster advertentie
Ster advertentie