Binnenland
AVROTROS

Online actie: wij willen vliegtuigen met kindvrije zones

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Online actie: wij willen vliegtuigen met kindvrije zones

Waarschijnlijk heeft iedereen die vliegt het wel eens meegemaakt: een vlucht waar je geteisterd wordt door een constant huilend of krijsend kind bij je in de buurt. Nadat een video van een passagier van Duitsland naar New York viral ging, is nu een actie gestart voor 'vliegen zonder kinderen'.

In het filmpje van de passagier is te zien (en vooral te horen) hoe enkele kinderen uit een gezin 7 uur lang aan één stuk door krijsen:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Passagier Shane vertelt: "Het leek wel of de moeder eraan gewend was. Ze kon er niets aan doen, leek het." De moeder van het kind wilde nog graag de WiFi aan in het vliegtuig om haar zoon te kalmeren, maar dat verzoek hielp niet.

Naar aanleiding van de video is nu een online actie gestart om 'kindvrije zones' te maken in vliegtuigen. Wat wordt voorgesteld? Bijvoorbeeld alle kinderen achterin, en dan het liefst een geluidsdicht muurtje ertussen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Uit een onderzoek door Airfarewatchdog blijkt dat iets meer dan de helft van de vliegtuigpassagiers, waarschijnlijk wel degenen zonder kinderen, bereid zijn om extra geld voor zo'n zone te betalen. Sommige kleinere vliegmaatschappijen, zoals Indigo Airlines en AirAsia, hebben zulke zones al ingevoerd. Het is wachten iop grote maatschappijen die dat gaan invoeren voor langere vluchten.

TrendingVandaag 21 februari

Wat is er trending online en op social media? Redacteur Lammert de Bruin (@Lammert) zet het op een rij in TrendingVandaag. Kijk op EenVandaag.nl voor alle items die in TrendingVandaag worden besproken.

Ster advertentie
Ster advertentie