appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO
STER Advertentie

Rutte overleeft motie van wantrouwen na aftreden Zijlstra

ANP
dinsdag 13 februari 2018 | EO | NOS | Redactie Twitter

Premier Rutte heeft een motie van wantrouwen over de affaire Zijlstra overleefd. Opmerkelijk genoeg stemde een flink deel van de oppositie voor de motie die door de PVV was ingediend. 

Behalve de PVV stemden de SP, Forum voor Democratie, Partij voor de Dieren, DENK en 50PLUS voor. Daarmee kwam de motie op 43 stemmen, 101 Kamerleden stemden tegen. 

Verslaggever Wilco Boom over de motie van wantrouwen

Premier Rutte kreeg vooral kritiek dat hij de Tweede Kamer eerder had moeten informeren over de leugen van minister van Buitenlandse Zaken Halbe Zijlstra. Die trad eerder op de dag af omdat hij moest toegeven dat hij niet bij een speech van de Russische president Poetin aanwezig was geweest. 

Premier Rutte gaf eerder op de avond toe dat hij de impact van de affaire Zijlstra heeft onderschat. Hij wijt dat aan een 'politieke inschattingsfout'.

Lees ook: 'Zijlstra zou speelbal van Kremlin zijn geworden'

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1