appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO
STER Advertentie

Podcast #DeDag: Rusland gniffelt om Zijlstra

ANP/NOS
dinsdag 13 februari 2018 | NOS | Sid van der Linden

Hoe kijkt Rusland naar Nederland na de leugen van Halbe Zijlstra gisteren? In De Dag bespreken we de lange en hoofdzakelijk vriendschappelijke geschiedenis tussen Nederland en Rusland met NRC-journalist en Ruslandkenner Hubert Smeets. 

Want ook voor Rusland staat er nu iets op het spel: "Als Nederland zijn speciale positie als gas- en oliehandelplaats zou verliezen door de slechte betrekkingen, dan heeft Rusland een exportprobleem."

De Russen hebben dit gestuntel met leedvermaak aanschouwd

Ruslandkenner Hubert Smeets

Leedvermaak

Zijlstra heeft een ontmoeting met zijn Russische ambtgenoot Lavrov op de agenda staan. Volgens Smeets is het nieuws over Zijlstra's leugen in Rusland gniffelend ontvangen. "Lavrov ontvangt hem gewoon. Maar uit de ondertoon blijkt wel dat het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken dit gestuntel met enig leedvermaak heeft aanschouwd."

Om dit Souncloud track te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
De Dag #9

Verder in De Dag

Met het ultimatum voor Jacob Zuma is "een belangrijk democratisch proces op gang gekomen." Zuid-Afrika-deskundige Bart Luirink vindt dat het land hier zijn voordeel mee moet doen. 

En het is geen pretje om als vrouw een taxi te moeten nemen in New Delhi. Vrouwen krijgen te maken met onbeschofte taxichauffeurs die dubbelzinnige opmerkingen maken. NOS-correspondent Aletta André ziet hoe de politie het voor vrouwen veiliger probeert te maken.

Hoe wat waar?

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast klaar op je favoriete podcastplatform, zoals iTunesStitcherSoundcloud en nporadio1.nl/podcast. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt. De podcast is een gezamenlijke uitgave van NOS, KRO-NCRV, BNNVARA, AVROTROS, NTR, EO, VPRO, Omroep MAX en WNL op NPO Radio 1.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1