appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

Jortcast #10: 'Vrouwen hebben de ambitie niet'

CC
vrijdag 9 februari 2018 | AVROTROS | Milou Brand Twitter

Jonge vrouwen werken minder vaak fulltime dan hun mannelijke evenknieën. Dat is geen vrije keus: een groot deel van de vrouwen wil meer uren werken.

Dat zegt sociaal psycholoog prof. dr. Naomi Ellemers. De conclusie van het College voor de Rechten van de Mens is dezelfde, maar Jort Kelder heeft daar zo zijn vraagtekens bij. Vrouwen hebben volgens hem niet dezelfde 'blinde ambitie' die mannen hebben.

Doordat vrouwen vaak deeltijd werken zijn zij minder vaak economisch zelfstandig. "Dat lijkt mij heel erg slecht nieuws, voor iedereen," aldus Kelder. Wat is er 'mis' met onze vrouwen? Is dit nou emancipatie? Daarover gaat Jortcast #10. 

Luister de Jortcast via deze link of vind 'm op Soundcloud, iTunes of Stitcher. En vergeet niet om je gelijk even (gratis!) te abonneren.

Het witte wijn-infuus

Dr Kelder legt in het gesprek met Ellemers over deeltijd-vrouwen ook een link met Chardonnay en het zogenaamde 'witte wijn-infuus'. Een fragment daarvan op Twitter:

Foutje gezien? Mail ons. Hartelijk dank!
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1