appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

Hoe kom je erachter waar je op natuurijs kunt schaatsen?

ANP
woensdag 7 februari 2018 | AVROTROS | Redactie EenVandaag Twitter

Wanneer het hard genoeg vriest, is voor velen nog maar één vraag belangrijk: kunnen we al schaatsen op natuurijs? Waar is het veilig, en waar kan je beter nog even wachten? Welke website of app kan je gebruiken om uit te vogelen of, waar en wanneer je kunt schaatsen?

Toenemende koorts bij dalende temperaturen, het kan alleen in Nederland. Het schaatsvirus is besmettelijk en kan gevaarlijk zijn, zeker wanneer geïnfecteerden te vroeg het ijs op gaan. 

Het kon dus niet, maar waar kan het wel? Om daar achter te komen kun je natuurlijk net als Titia gewoon een tweet versturen:

Of je maakt een rondje langs de verschillende media en krijgt een keurig overzichtje met ijsbanen die open zijn: 

Welke natuurijsapp kun je gebruiken?

Maar wil je echt snel worden geïnformeerd, dan gebruik je natuurlijk een natuurijsapp, er is inmiddels een ruime keuze. Last van keuzestress? Lees dan de recensies van onderstaande natuurijsapps. Hieronder een overzicht met de beste schaatsapps voor iPhone en iPad:

Mocht je dan een mooie schaatsspot hebben gevonden, wees vooral voorzichtig. Voor je het weet ga je viral en wordt een filmpje met jouw geploeter tot in lengte van jaren online getoond:

Wat is er trending online en op social media? Redacteur Martijn Rosdorff (@martijnrosdorff) zet het op een rij in TrendingVandaag. Kijk op EenVandaag.nl voor alle items die in TrendingVandaag worden besproken.

Foutje gezien? Mail ons. Hartelijk dank!
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1