appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO
STER Advertentie

Vandaag RadiOlympia: openingsceremonie Olympische Spelen

ANP
vrijdag 9 februari 2018 | NPO Radio 1 | Redactie Twitter

Vandaag is het zover! De Olympische Spelen in Pyeongchang gaan van start. Patrick Lodiers en Jeroen Stomphorst presenteren vanaf vandaag elke dag van 11.00 tot 15.00 uur RadiOlympia op NPO Radio 1. Met uiteraard vandaag veel aandacht voor de openingsceremonie.

Smeekens draagt de Nederlandse vlag

Jan Smeekens zal bij de openingsceremonie de Nederlandse vlag het stadion binnendragen. "Deze vraag zag ik niet aankomen, maar ik heb hier geen moment over getwijfeld. Het is een enorme eer dat ik de vlag mag dragen", aldus Smeekens. 

Verslaggevers Gio Lippens en Mischa Blok doen live verslag van de opening vanuit het stadion in Pyeongchang.

'Onze' Bob de Jong

Daarnaast is in RadiOlympia een interview te horen met Bob de Jong. De voormalig olympisch kampioen loopt in Gangneung rond in een Koreaans trainingspak. 'Onze' Bob de Jong is als assistent-coach, nu ook de Bob de Jong van Zuid-Korea geworden. Voor hem zijn deze Spelen dus extra bijzonder.

3000 meter voor vrouwen

Morgen staat de eerste afstand op het programma: de 3000 meter voor vrouwen. En dan komt ook meteen de meest succesvolle Nederlandse olympiër in actie, Ireen Wüst. Is zij samen met Sven Kramer de 'aanvoerder' van de Nederlandse olympische ploeg? Wüst kan morgen meteen geschiedenis schrijven door als eerste Nederlander vier Olympische Spelen op een rij een gouden medaille te winnen. 

Schaatscommentator Sebastiaan Timmerman en shorttrackcommentator Joris van den Berg kijken alvast vooruit op de 3.000 meter voor vrouwen.

Erben en Patrick blikken vooruit

Wat kunnen we verwachten? Wie gaat zorgen voor de grootste verrassing? Het wordt volgens Lodiers en Stomphorst gegarandeerd een prachtspektakel. Bekijk de video.

Mis niets van de Winterspelen, download onze app!

Met de vernieuwde NPO Radio 1-app kijk en luister je altijd en overal naar NPO Radio 1. Je leest er het laatste nieuws en de beste achtergrond-verhalen.

Hoeveel medailles gaat TeamNL winnen?

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1