appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO
STER Advertentie

Deze Dag Toen: 'I'm your Venus, I'm your fire, at your desire'

ANP
woensdag 7 februari 2018 | NOS | Redactie

Het was de allereerste Nederlandse nummer 1-hit in de Billboard Hot 100, de belangrijkste hitlijst van de Verenigde Staten. Venus van de Nederlandse band Shocking Blue bereikte die status op 7 februari 1970. 

Venus was de vierde hitsingle van Shocking Blue. Muzikant Robbie van Leeuwen schreef het nummer eind 1969 voor het tweede album At Home

De hit is een afgeleide van het Amerikaanse folknummer Oh! Susanna uit 1848. Een bewerking van Oh! Susanna, The banjo song, vormde de basis voor Venus. Hier hoor je de verschillen:

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nummer 1

Venus werd een nummer 1-hit in de Verenigde Staten, maar ook in Frankrijk, Spanje, Zwitserland, Italië en Canada. 

In 1986 werd Venus gecoverd door de Britse meidenband Bananarama en in 2012 door Sandra van Nieuwland tijdens The voice of Holland.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1