appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO
STER Advertentie

Ambulancepersoneel begint met stiptheidsacties

ANP
maandag 5 februari 2018 | NOS | Redactie

Ambulancemedewerkers voeren vandaag in de Randstad stiptheidsacties omdat ze de werkdruk te hoog vinden. Door zich strikt aan de regels te houden, duren hun werkzaamheden langer. De veiligheid van patienten wordt gewaarborgd, belooft vakbond FNV.

"We proberen de organisatie te pakken en niet de patiënt, zegt Pim Stomps in het NOS Radio 1 Journaal. Hij is ruim dertig jaar ambulanceverpleegkundige en werkt in de regio Rotterdam.

Ambulancepersoneel begint met stiptheidsacties

"Het digitale ritformulier vervangen we door een schriftelijk formulier. Dat brengt brengt meer druk op de administratie van onze werkgever. We maken ook wat meer tijd vrij om op de hygiëne te letten."

Opleidingen en lonen

Stomps zegt dat ambulanceorganisaties geld uitgeven aan zaken waar dat niet voor bedoeld is. "Het is geoormerkt geld dat aan opleidingen en voor een flink deel aan lonen zou moeten worden besteed. De werkgevers hebben daar nu andere plannen mee, zoals een niet-werkend triagesysteem en uitzendkrachten."

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1