appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO
STER Advertentie

'Nederland moet voorop blijven lopen met slimme maakindustrie'

Airborne
maandag 5 februari 2018 | NOS | Redactie

3D-printen, robotisering, het gebruik van sensoren: het zijn de nieuwste technische ontwikkelingen, die bovendien hartstikke belangrijk zijn voor de Hollandse maak-industrie. Om de smart industry-sector een extra zetje in de rug te geven, krijgen acht regionale projecten een financiële injectie van 700.000 euro.

Dat wordt vanmiddag bekendgemaakt op het Smart Industry Jaarevent in Bussum door staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken en Klimaat. Centrale vraag in Bussum is: hoe maken we Nederland tech-proof?

Landen om ons heen steken miljoenen euro's, misschien zelfs miljarden in de innovatie van slimme ict; Nederland kan en mag daarbij niet achterblijven. Dat vindt Ineke Dezentjé Hamming, voorzitter van de FME, koepel van de technologische industrie.

'Nederland moet voorop blijven lopen met slimme maakindustrie'

"Op deze manier willen we samen met bedrijven, medewerkers, kennisinstellingen én overheid een sprint trekken naar de digitale toekomst", zegt Dezentjé Hamming in het NOS Radio 1 Journaal.

Actieplan

In 2015 is begonnen met een actieplan Smart Industry. Zo'n dertig bedrijven experimenteren daarin met de nieuwste technologie mede dankzij een investering van 165 miljoen euro. 40 procent wordt betaald door de bedrijven, de rest door kennisinstellingen en de overheid.

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat investeert hier met andere ministeries circa 42 miljoen euro in.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1