Binnenland
NOS

Afschuw in India om verkrachting van baby

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Afschuw in India om verkrachting van baby

Walging en ongeloof in India om een nieuwe verkrachtingszaak. Een baby van acht maanden oud is verkracht door een 28-jarige man. Het gebeurde in de hoofdstad New Delhi.

De ouders van het kindje waren beiden aan het werk. Een schoonzus paste op. "De zoon van de schoonzus woont boven het gezin en is naar de slapende kinderen toegegaan en heeft zich aan de baby vergrepen. Hij heeft verklaard dat hij dronken was", vertelt correspondent Aletta André in het NOS Radio 1 Journaal. Toen hij besefte dat het kindje bewusteloos raakte en begon te bloeden is hij weggerend.

Woede in India om verkrachting baby

Plas bloed

Bij thuiskomst vond de moeder haar baby bewusteloos in een plas bloed. Het kindje is naar het ziekenhuis gebracht en is er na een operatie nog altijd slecht aan toe. Ze heeft ernstige verwondingen opgelopen aan haar organen. "De moeder heeft gezegd dat ze nooit meer gaat werken. 'Ik kan mijn kinderen geen seconde alleen laten hier', zei ze. Ze heeft direct haar baan opgezegd", vertelt André.

India maakt zich steeds meer zorgen om verkrachting, met name van kinderen. "Bij een derde van de gerapporteerde verkrachtingen is het slachtoffer minderjarig."

Ster advertentie
Ster advertentie