Binnenland
NOS

Dit zijn de winnaars van de Grammy's

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit zijn de winnaars van de Grammy's

De Amerikaanse rapper Kendrick Lamar is de grote winnaar van de jaarlijkse Grammy Awards, een van de belangrijkste muziekprijzen ter wereld. De rapper won in vijf categorieën, onder meer in de categorie 'beste rap-album'.

De prijs voor 'het liedje van het jaar' gaat naar zanger Bruno Mars, met het nummer That's what I like. Zijn album 24K Magic werd bekroond met de Grammy voor beste album.

Dit zijn de winnaars van de Grammy's

Andere belangrijke Grammy's gingen naar de Britse zanger Ed Sheeran en de 21-jarige zangeres Alessia Cara. Sheeran won twee Grammy's: 'beste pop-album' en 'beste solo-artiest'. Cara won in de categorie 'beste nieuwe artiest'.

Geen Nederlandse winst

De Nederlandse dirigent Reinbert de Leeuw greep naast een Grammy. Hij was als enige Nederlander genomineerd, in de categorie 'Best Classical Compendium'. De Leeuw noemt het mislopen van de prijs "een beetje teleurstellend." Eerder zei de 79-jarige De Leeuw dat het fantastisch zou zijn als hij zou winnen.
De Leeuw was genomineerd samen met producer Guido Tichelman, het Asko/Schönberg Ensemble en het Groot Omroepkoor. Ze namen de Complete Works for Ensemble & Choir van de Hongaarse componist György Kurtág op.

Witte roos voor #MeToo

Veel artiesten, onder wie Lady Gaga, Kelly Clarkson en Miley Cyrus verschenen op de rode loper met een witte roos. Die droegen ze om hun solidariteit te laten zien met de Times Up-beweging, een beweging die is voortgekomen uit #MeToo.
Ster advertentie
Ster advertentie