Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Rosie the Riveter en finale Australian Open

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Rosie the Riveter en finale Australian Open

OVT bespreekt de vrouw achter de beroemde poster We Can Do It, wedstrijden in de eredivisie en Roger Federer en Marin Cilic staan in de finale van de Australian Open. Dit en meer hoor je vandaag op NPO Radio 1.

RIP, Rosie the Riveter

De enige echte 'Rosie' van de beroemde poster We Can Do It overleed deze week op 96-jarige leeftijd. Naomi Parker Fraley stond model voor de poster van de fabrieksvrouw met opgestroopte mouwen en spierballen.

Parker Fraley was heel lang ‘zoek’. Pas recentelijk werd ontdekt dat zij en niemand anders de enige echte Rosie was. Amerikaniste Markha Valenta vertelt over de vrouw achter de poster in OVT vanaf 10.00 uur op NPO Radio 1.

Sport

Ook vandaag wordt er weer volop gevoetbald! In Langs de Lijn hoor je tussen 14.00 en 19.00 uur live verslag van de wedstrijden en tussen 22.00 en 23.00 uur de nabeschouwing.

Dit is het programma:

12.30 uur FC Utrecht - Ajax | Verslag: Frank Wielaard
14.30 uur Feyenoord - ADO Den Haag | Verslag: Arman Avsaroglu
14.30 uur Roda JC - Excelsior | Verslag: Chris Wobben
16.45 uur Willem II - AZ | Verslag: Andy Houtkamp

In Melbourne strijden Roger Federer en Marin Cilic om de winst van de Australian Open. De Zwitser speelt zijn dertigste grandslamfinale en hoopt zijn twintigste titel te veroveren.

Federer bij de halve finale (Bron: Getty Image via NOS)

Verder in Langs de Lijn: De NK Sprint en Allround worden gereden in Heerenveen en Thijs Niet doet verslag van de Wereldbeker Veldrijen in Hoogerheide.

Illegale medicijnen uit China

Uit schaamte, uit kostenbesparing of gewoon uit gemakzucht: veel mensen kopen medicijnen op internet. Waarschijnlijk is meer dan de helft daarvan vervalst. De werkzame stof ontbreekt of is juist overgedoseerd. Deze lucratieve maar illegale handel vindt buiten het toezicht van de autoriteiten plaats. Grootexporteur is China. Vanaf 19.00 uur in Reporter Radio een gesprek met criminologe Rosa Koenraadt, die op illegale medicijnhandel promoveerde.

Fijne zondag!

Ster advertentie
Ster advertentie