Binnenland

Ajax wint Klassieker van Feyenoord

2. Ajax wint Klassieker van Feyenoord

Ajax heeft het seizoen hervat met een eenvoudige overwinning op Feyenoord. In hun eerste duel onder trainer Erik ten Hag wonnen de Amsterdammers thuis met 2-0.

Beide treffers vielen na rust. Ten Hag, de eerste trainer die in de Klassieker debuteerde, kwam niet met een verrassende opstelling op de proppen, al liet hij wel linksback Tagliafico voor het eerst zijn opwachting maken. Ajax was in de matige eerste helft de bovenliggende partij, al werd het mede door het goede verdedigen van Feyenoord amper gevaarlijk.

De bezoekers hielden vooral tegen. Vlak voor rust kregen ze via Berghuis (parchtige redding Onana) echter wel de eerste grote kans. Direct daarna was ook Ajax tweemaal dicht bij een goal, maar Neres (slappe inzet) en Kluivert (tegen Van Beek aan) scoorden niet. Dat lukte Van de Beek vlak na rust wel. Na voorbereidend werk van Tagliafico passeerde hij Jones.

Donny van de Beek scoort de 1-0

Drie minuten later werd de marge door Huntelaar verdubbeld. Hij kopte raak op aangeven van Veltman en maakte zo zijn tiende treffer in de Klassieker,één meer dan Cruijff en Van Basten.

Huntelaar scoort de 2-0

Feyenoord had het lastig en het werd alleen maar erger toen Jorgensen na een uur zijn tweede gele kaart kreeg. De bezoekers konden geen vuist meer maken en omdat ook Ajax weinig meer liet zien viel er amper nog wat te genieten.