Binnenland
AVROTROS

Jouw dosis dr Kelder in de Jortcast

foto: Milou Brandfoto: Milou Brand
  1. Nieuwschevron right
  2. Jouw dosis dr Kelder in de Jortcast

In de tweede uitzending van dr Kelder en Co sprak dr Kelder met gasten van wetenschappelijke snit over de onderwerpen seksuele fantasieën, studentencorpora en vastgoed. Gemist? De eerste twee onderwerpen zijn inmiddels ook in de vorm van een podcast te beluisteren, hier op de site en in iTunes.

In de Jortcast luister je naar gesprekken uit de uitzending, onder begeleiding van uw presentator Jort Kelder. Met de kennis van nu blikt hij terug op het discours en geeft hij inzicht in zijn eigen gedachtegangen rond het onderwerp. Deze week: Jortcast #2 en #3.

#2 ‘Studentenvereniging is schatbewaarder van waardevolle traditie’

Deze week werd u in de media geteisterd door berichtgeving rond ontgroeningen van studentencorpora, dankzij een uitzending van televisieprogramma RAMBAM. Dr Kelder zoekt met taalwetenschapper dr. Max van Duijn, die onderzoek deed naar studentenverenigingen, naar de nuance bij dit onderwerp en bespreekt met hem de waarde ervan voor de samenleving.

Van Duijn maakt deel uit van de onderzoeksgroep Fraternity Friendship Study, die actief onderzoek doet naar de groepsprocessen binnen studentenverenigingen. Volgens hem zijn studentenverenigingen schatbewaarders van een lange en waardevolle traditie.

#3 Seks: steeds preutser, steeds saaier

Vrouwelijke dominantie en seksfantasieën, het zijn onderwerpen die dr Kelder bezig houden na zijn bekritiseerde uitspraak met het v-woord (mocht je die gemist hebben: luister Jortcast #1). In deze aflevering bespreekt hij ze met dr. Linda Duits, mediawetenschapper aan de Universiteit Utrecht en gespecialiseerd in gender en seksualiteit.

Man en vrouw worden in de bedstee steeds gelijkwaardiger, maar dat maakt het leven tussen de lakens er niet bepaald spannender op…. Hoe komt dat?

Deze zaterdag en in de volgende Jortcast gaat over de vermeende uitspraak van Donald Trump, waarin hij Haïti, El Salvador en een aantal Afrikaanse landen als 'shithole countries' bestempelt. In het filmpje vraagt dr Kelder om reacties op de stelling: "Corrupte landen zijn shithole countries." Spreek je mening in op de telefoon van dr Kelder (06-57504448), dan hoor je jezelf misschien terug in de uitzending en de Jortcast!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Abonneer u op de Jortcast om uitzendingen automatisch te downloaden en terug te luisteren op elk willekeurig moment.

Ster advertentie
Ster advertentie