appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO
STER Advertentie

Skeletonster Bos plaatst zich niet voor Olympische Spelen: 'Twee foutjes'

ANP
vrijdag 12 januari 2018 | BNNVARA | NOS | Redactie

Kimberley Bos heeft zich in Zwitserland net niet weten te plaatsen voor de Olympische Spelen in Pyeongchang. Toch draaide de skeletonster naar eigen zeggen geen slechte wedstrijd: "Het was het beste dat er vandaag in zat", zegt ze op NPO Radio 1.

Het probleem zat volgens Bos met name in de conditie: "Het feit dat ik hard moest starten om een enigszins een goed resultaat neer te zetten is in die zin fataal geworden. Conditioneel was ik nog niet goed genoeg was om daarna rustig op mijn slee te kunnen liggen." Het was volgens de skeletonster het beste dat er voor haar vandaag in zat. Vorige week voor de World Cup wedstrijd van Altenberg vorige week was de Skeletonster namelijk nog ziek.

Skeletonster Kimberley Bos over haar laatste kwalificatiekans

Bij Bureau Sport Radio gaf de sportvrouw direct na de wedstrijd aan dat de zenuwen voor haar dan ook niet voor problemen zorgden in het Zwitserse Sankt Moritz: "Ik heb geen moment gedacht aan de Olympische Spelen vandaag. Het was voor mij gewoon weer 1 van de 7 World Cup wedstrijden in het kwalificatietoernooi."

Zijkant van de baan 

Bos had in St. Moritz een goede start in de eerste run, maar raakte vervolgens twee keer licht de zijkant van de baan. Dat kostte haar snelheid in het vervolg. De tegenvallende zeventiende tijd was het resultaat, waarmee Olympische kwalificatie nog steeds onder spanning stond.

Haar tweede run verliep nog dramatischer. Bos raakte een paar keer de zijkant van de baan en zag bij de finish tot haar ontzetting dat ze nog drie plaatsen had ingeleverd. Uiteindelijk was ze van de twintig starters in de tweede run veruit de langzaamste.

Of Bos nu nog naar de Olympische Spelen gaat hangt nu af van een besluit van het NOC-NSF.

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1