appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO
STER Advertentie

Vandaag op NPO Radio 1: verband alcoholmisbruik en borstkanker, en hoe stop je een omstreden imam?

Pexels
zaterdag 13 januari 2018 | NPO Radio 1 | Redactie

Nieuwsweekend bespreekt het verband tussen alcoholmisbruik en borstkanker, Argos over de omstreden salafistische imam Fawaz Jneid, en Dr Kelder en Co over seksuele behoeften van vrouwen. Dit en meer hoor je vandaag op NPO Radio 1.

Verband tussen alcoholmisbruik en borstkanker

Vandaag in Nieuwsweekend: zeker negentig procent van de Nederlanders heeft geen flauw idee dat alcoholmisbruik kan leiden tot borstkanker. Marjolein de Jong, oncologisch-chirurg van het Alexander Monro Ziekenhuis trekt aan de bel. Borstkankerpatiënt Britt Stubbe voelt zich schuldig: zij wist namelijk wél van het verband. Tussen 8.30 en 11.00 uur op NPO Radio 1.

Hoe stop je een omstreden imam?

Fawaz Jneid, de salafistische imam uit Den Haag mag niet meer preken in zijn eigen moskee. Hij heeft vorig jaar een gebiedsverbod opgelegd gekregen van de minister van Binnenlandse Zaken, op verzoek van de burgemeester van Den Haag. Dit voorjaar komt de zaak aan de orde in Hoger Beroep bij de Raad van State.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vijftien jaar na de eerste ophef rond Jneid, zijn politici nog steeds aan het zoeken naar de juiste aanpak. Mag je een omstreden imam wel bestrijden als die niet letterlijk aanzet tot geweld? Wanneer zet je de vrijheid van meningsuiting buiten spel en ga je over tot censuur? Argos probeert deze vragen te beantwoorden, tussen 14.00 en 15.00 uur op NPO Radio 1.

Top-tien seksuele behoeften van vrouwen

Met de eerste uitzending van Dr Kelder en Co werd presentator Jort Kelder vorige week meteen zelf het onderwerp van een rel. "Dit is een nooit geplande rel. Het floepte eruit", zei Kelder na afloop tegen de NOS

Woensdag probeerde Kelder na zijn eerdere uitspraken over de kwestie, bij Jinek duidelijk te maken dat de discussie over seksuele intimidatie niet zo zwart-wit is:

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ook refereerde hij aan een onderzoek waarbij de seksuele behoeften van vrouwen in een top-tien werden opgesomd. Daarbij zou op plaats vier staan dat vrouwen behoefte hebben aan de seksuele dominantie van de man. "Ze willen overmeesterd worden", aldus Kelder.

Vandaag zal Kelder in de uitzending van Kelder en Co, tussen 13.00 en 14.00 uur, de top tien van seksuele fantasieën bij vrouwen uitgebreid met Linda Duits bespreken.

 

EK Shorttrack 

In Dresden is de EK shorttrack in volle gang. Voor de Nederlandse ploeg is het toernooi een generale repetitie voor de Olympische Spelen, een laatste kans om wedstrijdritme op te doen. En dus verschijnt het keurkorps van bondscoach Jeroen Otter met alle grote namen aan de start. Je hoort de hoogtepunten de hele dag op NPO Radio 1, en een uitgebreide nabeschouwing in Langs de Lijn vanaf 19.00 uur. 

Dit is het programma van vandaag:

10.00 uur: Ranking finales 1500 en 500 meter dames en heren
vanaf 13.00 uur: halve finale en finale 1500 meter dames en heren
kwartfinale, halve finale en finale 500 meter dames en heren
halve finale relay dames en heren

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1