appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO
STER Advertentie

Nieuw: Radiomusical Heerlijk Duurt Het Langst

Heerlijk Duurt Het Langst
vrijdag 12 januari 2018 | AVROTROS | Redactie

Vanaf vanavond is de eerste aflevering van de Radiomusical Heerlijk Duurt Het Langst te horen. Dit hoorspel is de komende zes weken elke vrijdagnacht van 0.00 tot 00.35 uur te horen op NPO Radio 1. 

Heerlijk Duurt Het Langst is de eerste en misschien wel meest bekende musical van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink. De musical uit 1965 geldt als de eerste echte Nederlandse musical die in de theaters werd opgevoerd. 

Op een mooie Pinksterdag

De radiomusical wordt uitgevoerd door een sterrencast met o.a. Tjitske Reidinga, Pierre Bokma en Huub van der Lubbe. In de musical zitten klassieke liedjes als Op een mooie Pinksterdag, Zeur Niet, Ze mag hem hebben en Kom Kees. Dit typische Annie M.G. Schmidt-verhaal zit vol sterke, snerende dialogen en rake typeringen. 

Dagelijkse beslommeringen

Heerlijk Duurt Het Langst draait om de dagelijkse beslommeringen van het echtpaar Marian en Ido en hun zestienjarige dochter Pinkie. Ido is niet trouw aan zijn vrouw, zij op haar beurt zoekt haar heil bij buurman Ton. Als Pinkie thuiskomt met de Turkse Ali en haar ouders vertelt dat ze met hem naar Turkije zal emigreren, doen die er alles aan haar in Nederland te houden. 

De cast bestaat uit:

  • Tjitske Reidinga [Marian]
  • Pierre Bokma [Ido]
  • Huub van der Lubbe [Ton]
  • Arjan Ederveen [kruidenier]
  • Lottie Hellingman [Emma]
  • Olga Zuiderhoek [Stem moeder]
  • Noa Koch [Pinkie]
  • Bart Rijnink [Wim, Ali, Antonio]

Het hoorspel is een radiobewerking van de musical Heerlijk Duurt Het Langst van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink. De radiomusical zit vol bekende liedjes in een nieuw arrangement van Bob Zimmerman. Op aandragen van radiomaker Stef Visjager besloten de AVROTROS en producent Flinck Film deze musical nieuw leven in te blazen en te produceren als radiomusical. De radiomusical is bewerkt en geregisseerd door Stef Visjager en met nieuwe arrangementen van Bob Zimmerman.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1