appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO
STER Advertentie

Van onderzoeker in gehandicaptenzorg naar vader van een gehandicapte zoon

ANP
dinsdag 2 januari 2018 | NOS | NTR | Redactie

Alistair Niemeijer deed onderzoek naar de gehandicaptenzorg toen zijn leven én werk op zijn kop werden gezet. Hij kreeg een zoontje met het syndroom van Down: Samuel.

In Nieuws en Co vertelde hij dat hij moest stoppen met zijn onderzoek. "Ik durfde niet meer door te gaan met mijn gesprekken in dit onderzoek, omdat ik bang was geconfronteerd te worden met het wenkend toekomstperspectief van mijn zoon."

"Ik weet niet waar ik bang voor was", zegt Niemeijer. "Misschien omdat ik afscheid moest nemen van de romantische ideeën die ik had over het ouderschap en toekomst van het kind", vertelde de docent. Want het is heel zwaar, gaat Niemeijer verder. "Maar het kan af en toe ook heel licht zijn. Ik heb ontzettende lol met hem. Hij heeft heel veel humor."

Nieuws en Co spreekt deze hele week met mensen die in hun leven een moment zijn tegengekomen waarin de rollen ineens werden omgedraaid.

Nu ik er zelf mee te maken heb

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1