appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO
STER Advertentie

In Londen moeten steeds meer buurtpubs dicht

ANP
maandag 1 januari 2018 | NOS | Redactie

Een pint in de pub, Britser dan dat wordt het bijna niet. Maar in Londen moeten steeds meer buurtkroegen dicht. Vooral omdat projectontwikkelaars ze opkopen. Die bouwen de pubs om tot dure appartementen. 

De afgelopen vijftien jaar verdween een kwart van de Londense pubs. Meer dan 1200 kroegen sloten hun deuren

De eigenaar van The Antwerp Arms, in Noord-Londen, wilde de zaak ook verkopen aan een projectontwikkelaar. Maar buurtbewoners legden zich daar niet bij neer en grepen in. Ze kochten hun stamkroeg zelf op.

Op de bres voor de pub

Mooie mensen

"Deze plek betekent veel voor me", vertelt Leila in het NOS Radio 1 Journaal. Ze is aanwezig bij een etentje voor daklozen, mensen die het niet zo breed hebben en ook voor andere buurtbewoners. "Ze helpen hier mensen. Kwetsbare mensen, zoals ik. Ze openen hun hart voor mij. Het zijn mooie mensen hier."

De burgemeester van Londen, Sadiq Khan, kondigde recentelijk maatregelen aan om de pubcultuur te redden. Zo wil hij het bouwen van nieuwe pubs stimuleren. Ook bij de Britse regering is er aandacht voor. 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1