appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO
STER Advertentie

Nuis en Verweij met magistrale 1.500 meter naar Pyeongchang

ANP
zaterdag 30 december 2017 | NOS | Redactie

Kjeld Nuis en Koen Verweij doen ook op de 1.500 meter mee aan de Olympische Spelen in Pyeongchang. De volgorde bij het OKT was dezelfde als bij de 1,000 meter. In een formidabel rechtstreeks duel werd Nuis eerste in 1.43,48 en Verweij tweede in 1.43,54.

Dankzij een sterke laatste ronde kwam Verweij nog in de buurt van Nuis, maar de winnaar van de 1.000 meter ging ook op de schaatsmijl met de zege aan de haal. Nuis had bij het ingaan van de laatste ronde 0,56 voorsprong en daar was op de finish nog 0,06 van over. Het baanrecord bleef in handen van de Rus Denis Joeskov met 1.43,36.

De rest volgde op gepaste afstand. Patrick Roest werd in 1.44,87 derde, Sven Kramer met 1.44,89 vierde en Thomas Krol zette met 1.45,33 de vijfde tijd neer. Daarmee kwam Roest als nieuwe naam binnen op de selectiematrix.

Of Roest ook daadwerkelijk naar Pyeongchang mag, is echter nog niet zeker. Ook Jan Smeekens, Thomas Krol en Jan Blokhuijsen zouden kunnen afvallen. Vanavond vergadert de selectiecommissie en zondag wordt de definitieve olympische equipe bekendgemaakt.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1