appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO
STER Advertentie

Vandaag op NPO Radio 1: sportief het jaar uit!

Wim Kluvers
zondag 31 december 2017 | NPO Radio 1 | De Redactie

Met twee sportieve programma's wordt de laatste zondag van het jaar uitgeluid. In Fietsend het Jaar uit! alles over de tweewieler met amateur-wielerfanaat Jeroen Dirks: de trends, do's en don'ts. En in Helden en Huichelaars de hoogte- en dieptepunten uit de sport van 2017. Dit en meer vandaag op NPO Radio 1. 

Comeback

In vier delen blikt De Perstribune vandaag terug op de leukste radiobloopers van het afgelopen jaar op NPO Radio 1, de andere publieke omroepen én de commerciële radiozenders. Want er werd in 2017 héle mooie radio gemaakt, maar het blijft natuurlijk mensenwerk... (én de techniek laat ons ook wel eens in de steek).

En in het eerste uur van De Perstribune het radioduo Peter de Bie en Mieke van der Weij. Ze maken in het nieuwe jaar een veelbesproken comeback bij Omroep MAX met het nieuwe programma Nieuwsweekend. De Bie en Van der Weij presenteerden jarenlang het populaire NPO Radio 1-programma De Nieuwsshow, maar na een conflict met AVROTROS maakte het duo de overstap naar MAX. In De Perstribune blikken ze terug en vooruit. 

Pop up: Fietsend het Jaar uit & Helden en Huichelaars 

Bij NPO Radio 1 is er regelmatig ruimte voor 'pop-up'-programma's. Deze zondagavond hebben we er twee. De eerste heet Fietsend het Jaar uit. Over fietsen hebben we allemaal een mening. Al was het alleen maar omdat we het allemaal doen. In een vrolijk praatprogramma op 31 december 2017 maakt de NTR op NPO Radio 1 de stand van zaken op. Van het imago van de fietser tot de veiligheid. Van de ongekende doorbraak van de e-bike tot de zelfrijdende fiets. En: de luisteraar die ons verblijdt met de mooiste fietservaring 2017 wint een schitterende racefiets! Fietsend het jaar uit! wordt gepresenteerd door radiomaker en fanatiek fietser Jeroen Dirks en wordt op oudejaarsmiddag van 14.00 tot 17.00 uur rechtstreeks uitgezonden.
 

Een nieuwe draai aan het sportjaar

In Helden en Huichelaars gaan Wouter Bouwman en Jurjen van den Bergh op zoek naar de hoogte- en dieptepunten van het sportjaar 2017. Ze onderzoeken onder anderen de echtheid van de 'Gevechten van de Eeuw' in de vechtsport, ontleden het dopinggebruik van de Russische atleten en de praktijken in het wielrennen. Ze vragen zich af hoe het komt dat voetbalnomaden over de hele wereld hun heil zoeken en verdiepen zich in de band tussen sport en politiek. Met reportages, gesprekken met betrokkenen en geven Bouwman en van den Bergh op de laatste dag van 2017 een nieuwe draai aan het sportjaar. Opdat 2018 weer net zoveel hoogte- en dieptepunten mag hebben. Want sport is op zoveel manieren mooi om naar te kijken, en te luisteren. Helden en Huichelaars, 17.00 - 19.00 uur op NPO Radio 1.
 
Fijne jaarwisseling!
 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1