appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO
STER Advertentie

Vandaag op NPO Radio 1: OKT Schaatsen en de Taalmeester van 2017

ANP
zaterdag 30 december 2017 | NPO Radio 1 | Redactie

Wie verstaat de kunst om zich uit te drukken in de juiste woorden: een schrijver, presentator of terrorisme-expert? Verder: Erben Wennemars en Sebastiaan Timmerman vertellen waar ze op letten tijdens het OKT-schaatsen. Een uniek kijkje achter de schermen. Dat en meer op NPO Radio 1 vandaag.

Taalkunstenaar

Ze hebben er bijna een half jaar over gedaan. Om te bepalen wie de Taalstaatmeester van 2017 zou moeten worden. 26 kandidaten werden voorgedragen. Daaruit heeft de jury bestaande uit Vibeke Roeper, directeur van Onze Taal, Hans Laroes, hoofd journalistiek KRO-NCRV en taalwetenschapper, bovendien voorzitter van de jury drie kandidaten geselecteerd. Die genomineerden zijn in alfabetische volgorde: Beatrice de Graaf, A.L. Snijders en Dimitri Verhulst. Daarna was het woord aan de luisteraar. Zij konden stemmen en daar werd massaal gehoor aan gegeven. Om 11.10 uur wordt de winnaar bekend gemaakt in het programma De Taalstaat met Frits Spits en iets later hier online.

In dienst van de mensenrechten

Een Europese Commissie ter Voorkoming van Marteling (CPT). Wat doet zo'n organisatie? Anton van Kalmthout, emiritus hoogleraar straf- en vreemdelingenrecht aan de Universiteit Tilburg, maakte tot voor kort deel uit van het CPT en komt erover vertellen in het onderzoeksprogramma Argos. Zijn hele werkende leven stond in het teken van mensenrechten. Max van Weezel spreekt met hem, tussen 14.00 en 15.00 uur in Argos.

De perfecte oliebol

Zaterdag in de radio-uitzending een terugblik op het eerste jaar Radar Radio. Hoe is het afgelopen met de verhalen van mensen waar we in de uitzending aandacht aan hebben besteed? Ook is banketbakker Cees Holtkamp te gast. Hij vertelt hoe je de perfecte oliebol maakt. Radar Radio tussen 15.00 en 16.00 uur op NPO Radio 1.

Schaatsen OKT

Vandaag de laatste dag van het OKT Schaatsen. Langs de Lijn doet vanaf 16.00 uur live verslag, met sportcommentator Sebastiaan Timmerman en ex-schaatser Erben Wennemars. Altijd al willen weten waar die twee op letten terwijl ze de topschaatsers hun ronden zien maken? Bekijk dan dit vermakelijke filmpje, gemaakt door Stijn Roelofs van de De Nieuws BV.

Dit en meer vandaag op NPO Radio 1. Fijne Dag!  

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1