appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO
STER Advertentie

'Het is niet te vatten dat iemand zomaar kan verdwijnen'

Hart van Nederland
donderdag 28 december 2017 | NPO Radio 1 | Redactie Het Geluid Van 2017 Twitter

De verdwijning van Anne Faber hield Nederland dit najaar in zijn greep. Maar wat als je dochter nooit wordt teruggevonden? De dochter van Corrie Groen wordt al 24 jaar vermist.

Jaarlijks raken duizenden mensen vermist. De één kort, de ander helaas lang. Ook moeder Corrie Groen leeft al jaren in grote onzekerheid. Haar dochter, Tanja Groen, kwam op 31 augustus 1993 na een avondje bij haar studentenvereniging in Maastricht nooit bij haar kamer in het nabijgelegen Gronsveld aan. De verdwijning van Anne Faber, dit najaar, bracht veel herinneringen terug bij Groen.

Het lichaam van Anne Faber werd uiteindelijk gevonden, maar 24 jaar na haar verdwijning ontbreekt van Tanja Groen nog altijd elk spoor. De dagen dat Anne Faber vermist was, waren zwaar voor moeder Corrie. "Dat was heel emotioneel. Die dagen ben je dan nog veel meer met Tanja bezig." 

Naast de emotie overheerste bij Groen ook een boos gevoel. "Bij deze verdwijning werd alles uit de kast getrokken en was er enorme media-aandacht," vertelt ze. "Maar Tanja mocht niet eens op het nieuws. Ze was volwassen en daarom gingen ze er vanuit dat ze wel weer terug zou komen."

Hoop

Er gaat geen dag voorbij dat Groen niet aan haar dochter denkt. "Je denkt iedere dag wel: 'goh, wat zou Tanja doen. Hoe zou ze hier op reageren'?" Groen blijft hoop houden dat ooit nog bekend wordt wat er met haar dochter is gebeurd. "Het is een stukje van jezelf dat weg is. Het is niet te vatten dat iemand zomaar kan verdwijnen," vertelt ze over haar onzekerheid. 

Nog altijd komen er af en toe tips binnen bij de politie. "Ze zijn laatst nog gaan zoeken met honden." Om die reden blijft Groen aandacht vragen voor de zaak van haar dochter. "Ze mag niet vergeten worden, want dan komt nooit uit wat er gebeurd is."

Corrie Groen over haar dochter Tanja

Met persoonlijke gesprekken bij grote nieuws- en sportgebeurtenissen van de afgelopen twaalf maanden, brengt NPO Radio 1 drie dagen lang Het Geluid Van 2017

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1