Binnenland
NOS

Deze Dag Toen: Nederland organiseert Junior Eurovisiesongfestival

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Deze Dag Toen: Nederland organiseert Junior Eurovisiesongfestival

Iedere dag bericht het NOS Radio 1 Journaal over het nieuws, maar op sommige dagen zijn er nieuwsberichten die de geschiedenisboeken in gaan. Vandaag, op 8 december 2007, organiseert Nederland voor het eerst een Junior Eurovisiesongfestival.

De jonge editie van de Europese liedjeswedstrijd wordt sinds 2003 elk jaar gehouden. Het idee komt voort uit het Scandinavische De unges Melodi Grand Prix, een wedstrijd voor kinderen als opwarming voor het Eurovisie Songfestival.

Anders dan bij de volwassen editie, organiseert niet het thuisland van de vorige winnaar de wedstrijd, maar moeten landen intekenen om de organisatie te krijgen. De organisatie van de vijfde editie werd aan Nederland toegekend.

Op 8 december 2007 streek het festival neer in Ahoy Rotterdam. Met slechts één punt verschil met de nummer twee won de Wit-Russische Aleksej Zjigalkovitsj deze editie.

O'G3NE

Voor Nederland deden Lisa, Amy & Shelley mee, tegenwoordig bekend als O'G3NE. Ze werden elfde, net als tien jaar later op het Eurovisiesongfestival 2017.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie