appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO
STER Advertentie

Tim Treffers weet straks of hij wordt achtervolgd door gillende menigtes in Japan

Marjolein Thijse/ TimTreffers.nl
donderdag 7 december 2017 | NOS | Redactie

Tim Treffers? In Japan zal die naam sneller een belletje doen rinkelen dan in Nederland. De 29-jarige muzikant is Big in Japan. Zijn tweede plaat, Carnival of Life, staat in de album top 10 en in platenzaken hangt zijn foto naast die van Phil Collins.

Treffers maakt een combinatie van pop, soul en een beetje jazz. Daar is in Japan veel meer interesse voor dan in Nederland, ondervond hij. "Iedereen vertelde mij dat mijn genre populair is bij de Japanners. Ik had één Japanse fan, die heb ik gevraagd om een lijstje met platenlabels om te benaderen", vertelt Treffers in het NOS Radio 1 Journaal. 

Hij had snel beet. Zijn eerste album kwam vorig jaar uit. Inmiddels ligt ook zijn tweede plaat in de winkels en zingt hij mee op het album van een bekende Japanse zangeres.

Of hij straks nog in Japan over straat kan, weet hij niet. "De tour is nog een beetje een ver-van-mijn-bed-show. Ik begin in Tokio en eindig in Osaka, maar hoe groot de zaaltjes zijn en hoeveel mensen er op af komen, zie ik daar pas."

Tim Treffers is Big in Japan

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1