appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO
STER Advertentie

'Trainen anti-dronevogels toch lastiger dan gedacht'

ANP
donderdag 7 december 2017 | NOS | Sid van der Linden

Een jaar geleden werd een nieuwe wapen van de politie met trots gepresenteerd: een Amerikaanse zee-arend die ongewenste drones uit de lucht moest halen. Nu blijkt dat de vogels toch niet inzetbaar zijn. 

"Een jaar na de start hebben we de balans opgemaakt en het zelf trainen en houden van roofvogels blijkt toch lastiger dan gedacht", legt Dennis Janus van de Landelijke Eenheid van de politie uit in het NOS Radio 1 Journaal

De anti-dronevogel werd vorig jaar uitgebreid en succesvol getest. "Maar die tests waren in een trainingsomgeving. In het echt hebben we nooit kunnen oefenen want daar zit een veiligheidsrisico aan vast. Als een vogel een drone pakt, dan wil je niet dat de drone neerstort op een mensenmassa."

Politie stopt met anti-dronevogels

Actie

De vogels zijn het afgelopen jaar aanwezig geweest bij evenementen in Rotterdam en Brussel, maar ze zijn niet in actie gekomen.

Nederland is het eerste land ter wereld dat op deze manier aanslagen en ongelukken met drones wilde voorkomen. De politie gaat nu op zoek naar andere manieren om ongewenste drones te kunnen onderscheppen.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1