appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO
STER Advertentie

Franse koning van de rock-'n-roll Johnny Hallyday overleden

AFP
woensdag 6 december 2017 | NOS | Redactie

De Franse superster Johnny Hallyday is gestorven. Hij overleed op 74-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Zijn vrouw Laeticia schreef: "Johnny Hallyday is heengegaan. Ik schrijf het op, maar kan het nog niet geloven."

Johnny Hallyday, de artiestennaam van Jean-Philippe Smet, was het Franse antwoord op Elvis Presley, die voor hem een idool was. Hij vermengde de rock-'n-roll in de loop van zijn carrière zeer succesvol met andere muziekstijlen zoals country en later hiphop. De Fransman verkocht wereldwijd ruim honderd miljoen albums.

Hallyday bracht gedurende zijn meer dan vijftig jaar durende carrière tientallen platen uit en vele daarvan veranderden in goud. Tot zijn grootste hits horen Ma gueule en Pour moi la vie va commencer.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Behalve zanger was Hallyday ook te zien in speelfilms. Hij draaide met gerenommeerde regisseurs als Jean-Luc Godard en Claude Lelouch.

Geheel in stijl met zijn muziek verliep ook het privéleven van Hallyday bij tijd en wijle stormachtig. Drugs, belastingvlucht, diverse scheidingen, alcohol en beschuldiging van verkrachting zorgden voor smeuïge krantenkoppen, maar tastten zijn populariteit niet of nauwelijks aan.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1