Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: zelfsturende teams in de zorg

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: zelfsturende teams in de zorg

Argos onderzocht zelfsturende teams bij thuiszorgorganisatie Thebe. Langs de Lijn doet verslag van de Eredivisie-wedstrijden. Verder: Radar Radio over hoe je omgaat met kinderen en het internet. Dit en meer hoor je vandaag op NPO Radio 1.

Zelfsturende teams als wondermiddel in de thuiszorg

Afgelopen maandag protesteerden wijkverpleegkundigen tegen de werkdruk en de bureaucratische rompslomp. Argos liep een week mee met een team wijkverpleegkundigen van Thebe in Oosterhout. Bij deze grote Brabantse thuiszorgorganisatie werken ruim 1400 zorgmedewerkers. Slechts drie medewerkers deden met de actie mee.
Hoe komt het dat de wijkverpleegkundigen in Oosterhout goed opgewassen lijken te zijn tegen de werkdruk en tevreden zijn over hun werk? Thebe heeft een nieuwe werkwijze ingevoerd. De managementlaag is flink uitgedund. 'Zelfsturende teams' is het toverwoord.
Luister tussen 14.00 en 15.00 uur naar Argos op NPO Radio 1.

Eredivisie

Vandaag wordt er volop gevoetbald in de Eredivisie! Luister Langs de Lijn van 19.00 uur tot 23.00 uur om niks te missen.

Dit is het programma:

18.30 uur: VVV - Willem II | Verslag: Andy Houtkamp
19.45 uur: Heracles - NAC | Verslag: Frank Wielaard
19.45 uur: FC Groningen - Feyenoord | Verslag: Arman Avsaroglu
20.45 uur: SC Heerenveen - PEC Zwolle | Verslag: Ragnar Niemeijer

Radar: Hoe zorg je dat je kind veilig op internet surft?

Sta je er weleens bij stil wat kinderen doen op internet? Hoe hou je dat in de gaten? Heb je filters ingesteld zodat bepaalde sites afgeschermd zijn of gebruik je speciale software? Radar Radio geeft tips.

Ook in Radar Radio: Pakketjes ontvangen die niet voor jou zijn. Wat moet je doen als je pakketjes toegestuurd krijgt die niet voor jou zijn, maar wel bij jou afgeleverd worden?

Praat mee! Luister vanmiddag tussen 15.00 en 16.00 uur naar Radar Radio. Je kunt meepraten in de NPO Radio 1 app of tweet met #Radar.

Fijne zaterdag!

Ster advertentie
Ster advertentie