Binnenland

Robèrt van Beckhoven legt uit hoe je de beste Tiramisu maakt

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Robèrt van Beckhoven legt uit hoe je de beste Tiramisu maakt

[NOS] In Italië vliegt het cacao vandaag door de lucht: daar wordt het WK Tiramisu-maken gehouden. Wie zich er thuis aan wil wagen kan online verdwaald raken in alle recepten, maar hoe maak je nou de lekkerste? We vroegen het bakker Robèrt van Beckhoven, bekend van Heel Holland Bakt.

Van Beckhoven vertelt zijn geheim in het NOS Radio 1 Journaal:

"De eieren en room zijn het allerbelangrijkst."

En volgens Robert is de beste tiramisu traditioneel. Zoals hij hoort. "Wij maken iets stevigere lange vingers, een Italiaans biscuitje." En bij de sterke koffie doet hij wat Marsala. Eierdooiers klopt hij op met suikerwater. En daar dan weer mascarpone door met slagroom.

Naast de krokante koekjes is de verhouding tussen eieren en room het allerbelangrijkste, vertelt de bakker.

Streekproducten

Dat er nu een WK wordt gehouden, vindt de bakker mooi. Hij hoopt wel dat de Italianen winnen. De bakker pleit namelijk voor streekspecialiteiten: "Eigenlijk vind ik dus ook dat je de Arnhemse meisjes-koekjes alleen in Arnhem moet maken, en Brabantse worstenbroodjes in Brabant."

Ster advertentie
Ster advertentie