Binnenland

Quiz: Ben jij van de taalpolitie ?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Quiz: Ben jij van de taalpolitie ?

Vandaag is het eerste NPO Radio 1 Nationale Taaldebat in Nijmegen onder leiding van taalmeester Frits Spits. Ben jij ook een taalpurist? Test jezelf!

Tijdens het taaldebat staan verschillende prangende taalkwesties in Nederlandse taal centraal. In de bibliotheek van de Radboud Universiteit Nijmegen leidt presentator Frits Spits debatten over uiteenlopende onderwerpen, zoals de opmars van genderneutrale taal, de verengelsing van het hoger onderwijs en de vraag of sociale media leidt tot verrijking of verarming van ons taalgebruik.

Er wordt een top 10 van meest populaire framewoorden van 2017 gelanceerd en zijn er muzikale optreden van onder meer zangeres Trijntje Oosterhuis. Ook legt Frits Spits het publiek en de luisteraars een aantal zinnen voor met daarbij twee schrijfwijzen. Welke schrijfwijze is goed?

Volg het NPO Radio 1 Nationale Taaldebat vanaf 11.00 - 13.00 uur op NPO Radio 1

Denk jij zelf waar taalwonder te zijn? Test jezelf alvast hieronder:

Het NPO Radio 1 Nationale Taaldebat wordt georganiseerd door het radioprogramma De Taalstaat in samenwerking met de Volkskrant en de Letterenfaculteit van de Radboud Universiteit Nijmegen. Pieter Klok, plaatsvervangend hoofdredacteur van de Volkskrant, is blij met het Nationale Taaldebat: "De taal is ons belangrijkste instrument. We denken continu na over ons taalgebruik. Het Nationale Taaldebat sluit daar perfect bij aan."

Ster advertentie
Ster advertentie