Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Morst PSV punten tegen Vitesse?

foto: NOSfoto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Morst PSV punten tegen Vitesse?

In Arnhem speelt koploper PSV vanmiddag tegen Vitesse. Vitesse won in stadion GelreDome nog nooit van de Eindhovenaren, maar heeft dit jaar een sterke competitiestart. En met Tim Matavž (oud-PSV) heeft Vitesse ook nog eens de huidige topscorer van de eredivisie in de ploeg. De wedstrijd begint vanaf 12.30 uur, Langs de Lijn doet (met flitsen) verslag.

Verder vandaag op NPO Radio 1:

Het beste geschiedenisboek van het jaar wordt uit vijf genomineerden gekozen in OVT. Oud-minister Ploumen reikt de prijs uit tegen 12 uur.

Rik Velderhof en Jos Valentijn

De Perstribune ontvangt programmamaker Rik Felderhof en oud-schaatser Jos Valentijn. Felderhof legt zich tegenwoordig vooral toe op schrijven. Zo verscheen eerder dit jaar een thriller van zijn hand en komt binnenkort een reisgids uit van een 'trip down Memory Lane' met zijn oude vriend Hans Melissen naar Zuid-Frankrijk. Jos Valentijn, te gast in het tweede uur van De Perstribune tussen 13.00 en 14.00 uur, is een legendarische schaatser uit de jaren 70. Als een van de eersten in Nederland legde hij zich volledig toe tot de sprint.

NK Afstanden en 4 duels in eredivisie

In het Thialf-stadion vindt dit weekend de NK Afstanden plaats. Vandaag worden de 10 km voor de mannen en de 1000m voor vrouwen en mannen gereden. Langs de Lijn doet verslag. Daarnaast zijn er 4 duels in de Eredivisie:

  • 12.30 uur Vitesse - PSV. Verslag: Andy Houtkamp
  • 14.30 uur FC Utrecht - NAC. Verslag: Richard van der Made
  • 14.30 uur Sparta - FC Groningen. Verslag: Arman Avsaroglu
  • 16.45 uur SC Heerenveen - AZ. Verslag: Nico Wantia

Half Holland Zakt

Klimaatverandering, waterspiegelstijging en overstromende rivieren; inmiddels staat de klimaattransitie wel op de agenda. Een belangrijk element wordt echter vaak vergeten: half Holland zakt. De veengebieden, die een belangrijk deel van Nederland beslaan zakken in een tempo van enkele millimeters tot centimeters per jaar. Verdwijnen de steden, dorpen en weiden op termijn in een sompig moeras, of valt het tij nog te keren? Reporter Radio bericht vanaf 19.00 uur over de problemen van wonen in een delta.

Formule 1: Max Verstappen in actie in Mexico

Max Verstappen werd vorig jaar in Mexico teruggezet van de derde naar de vierde plek omdat hij in duel met Sebastian Vettel een bocht afsneed. Vorige week overkwam hem iets soortgelijks: direct na de Grand Prix van Austin kreeg hij een tijdstraf van vijf seconden en viel ook daardoor net buiten een podiumplek. Op het Circuit Hermanos Rodriguez in Mexico zijn nu drempels aangelegd om het afsnijden van bochten te voorkomen. Zorgt dat ervoor dat Verstappen deze keer wél op het podium terecht komt? Langs de Lijn doet vanaf 22.00 uur verslag van de race die om 20.00 uur Nederlandse tijd begint.

Ster advertentie
Ster advertentie