Binnenland
AVROTROS

#Bloodnormal: Libresse stopt met blauwe vloeistof op maandverband in reclames

foto: YouTubefoto: YouTube
  1. Nieuwschevron right
  2. #Bloodnormal: Libresse stopt met blauwe vloeistof op maandverband in reclames

Misschien heb je er nooit bij stilgestaan, maar in maandverbandreclames wordt de absorberende werking van het product altijd met een blauwe vloeistof aangetoond. Maar daar komt nu een eind aan, want Libresse doorbreekt een taboe.

Menstruatiebloed is namelijk rood en dat is niks om je voor te hoeven schamen, aldus de fabrikant van maandverband. Daarom zal voortaan een rode vloeistof worden gebruikt om aan te tonen hoe goed het maandverband werkt.

Libresse zegt over de film: ''We tonen verschillende scenario’s uit het leven van menstruerende meisjes. Tijdens het vrijen, op een feestje of aan tafel met vriendinnen. De campagne moet menstruatie beter bespreekbaar maken op school, werk en in de kleedkamer van de sportschool.''

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De campagne heeft de Engelstalige hashtag #BLOODNORMAL meegekregen. Op Twitter wordt positief gereageerd op de verandering:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

TrendingVandaag 18 oktober

Wat is er trending online en op social media? Redacteur Lammert de Bruin (@Lammert) zet het op een rij in TrendingVandaag. Kijk op EenVandaag.nl voor alle items die in TrendingVandaag worden besproken.

Ster advertentie
Ster advertentie