appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
STER Advertentie

Bewoner komt om bij flatbrand Rotterdam, 160 woningen ontruimd

NOS
vrijdag 13 oktober 2017 | NOS | Redactie

In de Rotterdamse wijk Ommoord is een dode gevallen bij een brand in een flatgebouw. Het vuur ontstond aan het einde van de avond in een woning op de zevende verdieping. Het slachtoffer is de 62-jarige man die daar woonde.

Het kostte de brandweer uren om de brand te blussen. In de woning was het volgens een woordvoerder "erg rommelig", waardoor het vuur lang bleef smeulen. Rond 02.00 uur was de brand geblust.

WoordvoerderVeiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond:'Er lag veel rommel in de woning, daardoor werd de brandbestrijding ook bemoeilijkt'

160 woningen

Vanwege de rookontwikkeling besloot de brandweer om het hele gebouw te ontruimen. Dat duurde enkele uren, ook omdat sommige deuren geforceerd moesten worden. Aansluitend heeft de brandweer in alle 160 woningen metingen verricht. Die gaven geen aanleiding tot verder onderzoek. Sinds de vroege ochtend mag iedereen weer naar binnen.

Sommige bewoners van de flat aan de Söderblomplaats hebben door de rook moeten vluchten. Zeven mensen die rook hebben ingeademd, zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Slaapplaatsen

Het gros van de 203 bewoners van de flat heeft de nacht doorgebracht bij vrienden of familie. Voor zo'n twintig mensen hebben hulpdiensten en gemeente een slaapplaats geregeld.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1