appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

Kritiek online op vrouwenpraat Rutte en Wilders

YouTube
donderdag 12 oktober 2017 | AVROTROS | Redactie EenVandaag Twitter

Het debat over het regeerakkoord houdt ook op social media de gemoederen flink bezig. Het fragment van het debat waarin Mark Rutte en Geert Wilders het met elkaar aan de stok krijgen, wordt ontzettend veel gedeeld. Rutte zei dat Geert Wilders net een vrouw is die eigenlijk helemaal niet bemind wil worden, en zich dus daarom zo onaantrekkelijk mogelijk voordoet. Waarop Wilders aangaf: "We weten niet eens of u ooit een vrouw hebt gehad."

Er zijn genoeg mensen die het fragment grappig vinden, maar toch ergeren veel mensen zich ook groen en geel. Een greep uit de reacties: niveautje hoor, en wat een treurnis. Ook op de vrouwonvriendelijkheid van de woordenwisseling wordt veel gereageerd.

Een tweet die veel retweets kreeg is die van Liesbeth van Tongeren, van GroenLinks. Ze twittert: "Rutte en Wilders laten even zien wat in Nederland normaal is. Seksistische, platte, zogenaamde humor in de Tweede Kamer."

Wat is er trending online en op social media? Redacteur Emile Vaessen (@EmileVaessen) zet het op een rij in TrendingVandaag. Kijk op EenVandaag.nl voor alle items die in TrendingVandaag worden besproken.

Foutje gezien? Mail ons. Hartelijk dank!
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1