Binnenland

Zedendelinquent aangehouden voor vermissing Anne Faber

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Zedendelinquent aangehouden voor vermissing Anne Faber

[NOS] In Den Dolder is een 27-jarige man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de vermissing van Anne Faber. Het gaat om een zedendelinquent die in een psychiatrische kliniek werd behandeld.

De verdachte zat een lange straf uit voor gewelds- en zedendelicten, meldt de politie. Hij was bezig aan zijn terugkeer in de maatschappij.

Het onderzoek leidde gisteren naar de verdachte. Hij werd niet direct aangehouden, omdat de politie hoopte dat de man hen naar Faber zou leiden. Toen dat vanmiddag nog niet was gebeurd, werd hij aangehouden.

Het is nog niet duidelijk wat hij precies te maken heeft met de vermissing. Volgens de politie is het belangrijkste doel van het onderzoek erachter komen waar Faber is en hoe de verdachte betrokken is.

De 25-jarige Faber uit Utrecht ging vorige week vrijdag een eind fietsen. Vanuit Baarn kwam nog een laatste bericht, daarna verdween ze. De afgelopen dag werd haar jas, rugzak en fiets gevonden in de omgeving van Huis ter Heide. Den Dolder is daar enkele kilometers vandaan.

Ster advertentie
Ster advertentie