Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Blijven Ajax en Feyenoord in het spoor van PSV?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Blijven Ajax en Feyenoord in het spoor van PSV?

In de Eredivisie is het een spannende middag. AZ speelt tegen Feyenoord en SC Heerenveen speelt thuis tegen Ajax. In Arnhem spelen Vitesse en Utrecht voor een hoge plek in de ranglijst. NOS Langs de Lijn doet verslag van de duels in de eredivisie. Verder vandaag op NPO Radio 1: Hoe organiseer je beter onderwijs, is wantrouwen tegen inentingen terecht en wat staat er precies in de Bijlmertapes?

Fred Rutten in Perstribune

Fred Rutten is zondagmiddag vanaf 13.00 uur te gast in De Perstribune. Hij voetbalde bij slechts één profclub: FC Twente. Na zijn spelersloopbaan werd hij trainer bij onder meer Twente, Schalke 04, Feyenoord en PSV. Rutte, momenteel zonder club, werd dit jaar in verband gebracht met verscheidene functies binnen de KNVB: van assistent-bondscoach tot technisch directeur.

Eredivisie en Formule 1

NOS Langs de Lijn doet vanmiddag vanaf 14.00 uur verslag van 4 wedstrijden in de eredivisie. Vanaf 12.30 uur wordt er geflitst in de lopende programmering. Naast het voetbal ook aandacht voor volleybal: het EK voor vrouwen, shorttrack: de Wereldbeker in Boedapest, het WK roeien en autosport: de GP Formule 1 in Maleisië met natuurlijk Max Verstappen. Louis Dekker blikt terug op de race.

  • 12.30 uur AZ - Feyenoord. Verslag: Andy Houtkamp
  • 14.30 uur SC Heerenveen - Ajax. Verslag: Arman Avsaroglu
  • 14.30 uur Vitesse - FC Utrecht. Verslag: Chris Wobben
  • 16.45 uur Sparta - Roda JC. Verslag: Nico Wantia


Verder vandaag:

Eigenzinnig Onderwijs

In de afgelopen maanden spitste de discussie over het Nederlandse onderwijs zich vooral toe op de lerarensalarissen. Maar is dat het enige probleem in het onderwijs, of zitten we ook teveel vast aan het ouderwetse denken over hoe onderwijs moet worden ingericht? Reporter Radio (vanaf 19.00 uur) belicht drie voorbeelden van hoe het anders kan. In de studio is Jelmer Evers, leraar geschiedenis bij Unic, een innovatieve middelbare school in Utrecht, schrijver van Het Alternatief en Flip the system en maar liefst twee keer genomineerd voor de Global Teacher Prize.

Zelfmoord onder jongeren en wantrouwen tegen inentingen

Zelfmoord is één van de belangrijkste doodsoorzaken onder jongeren in Nederland. Sommige scholen willen dit probleem nu gaan aanpakken door een screening in te voeren voor hun leerlingen. Mentoren op school krijgen een training en de de opdracht om jongeren met depressie-verschijnselen te signaleren en eventuele zelfmoordgedachten te voorkomen. Is dat een verstandig idee of niet? Verder: Sommige ouders wantrouwen inentingen tegen meningokokken, mazelen, de griep en andere kwalen. Zijn die zorgen terecht of niet? Luister naar Kwesties, vanaf 20.00 uur op NPO Radio 1.

De Bijlmertapes

Deze week is het vijfentwintig jaar geleden dat er een Boeing van El Al neerstortte inde Amsterdamse Bijlmer. Enige tijd geleden, ontving documentairemaker Botte Jellema een belangwekkend mailtje van een medewerker van Stadsarchief Amsterdam. Die schreef: “Onlangs kregen wij hier een nieuw deel politiearchief binnen. Het gaat om alle mobilofoon verkeer van de politie tijdens de Bijlmerramp en alle telefoontjes die binnenkwamen.” Dit was het begin van een speurtocht die vanaf 21.00 uur te beluisteren is bij Reporter Radio.

Een fijne zondag!

Ster advertentie
Ster advertentie