appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharestar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

Vandaag op NPO Radio 1: Argos in Eritrea, Eredivisie en WK Atletiek

Bernhard Staerck - CCO Public Domain
zaterdag 12 augustus 2017 | NPO Radio 1 | Redactie

Argos maakt een Nederlandse bewerking van de documentaire Folterkammer Eritrea, over de levendige handel in vluchtelingen. De Eredivisie is weer losgebarsten en ook vandaag komen er Nederlanders in actie op het WK Atletiek in Londen. Dit en meer vandaag op NPO Radio 1.

Argos Internationaal: Martelkamer Eritrea

Hoe is het mogelijk dat er in de afgelopen jaren zo’n 5.000 Eritreeërs elke maand erin slaagden het land te ontvluchten terwijl het een van de meest gesloten dictaturen ter wereld is? Die vraag onderzoekt Bettina Rühl in de door de WDR in 2016 uitgezonden documentaire Folterkammer Eritrea. Het antwoord op deze intrigerende vraag is even schokkend als onthullend: hoge militairen van het Eritrese regime zijn mede verantwoordelijk aan een levendige handel in vluchtelingen. Ze verdienen er enorme sommen geld aan.

Argos maakte een Nederlandse bewerking van de documentaire. Hoogleraar en Eritrea-deskundige Mirjam van Reisen is te gast. Zij is tot eind juli nog in het grensgebied tussen Eritrea en Ethiopië en Sudan geweest. Luister vanaf 14.00 uur Argos.

Eredivisie

Gisterenavond is de eerste wedstrijd in het nieuwe Eredivisie-seizoen gespeeld. Vandaag staan er nog 4 wedstrijden op het programma. Langs de Lijn begint vandaag om 18.30 uur en doet verslag van de volgende wedstrijden:

18.30 uur PSV - AZ | Verslag: Arman Avsaroglu

18.30 uur VVV - Sparta | Verslag: Richard van der Made

20.45 uur Heracles - Ajax | Verslag: Ragnar Niemeijer

20.45 uur Vitesse - NAC | Verslag: Nico Wantia

Radar Radio in het teken van vakantie 

Hoe zit het als je op reis gaat met een cruiseschip? Kan je je telefoon dan overal gebruiken? Ook: is kinderkorting wel echt kinderkorting als je een reis boekt? Verder: luchtvaartmaatschappijen veranderen regelmatig de vertrektijden van vluchten. Dat heeft gevolgen voor de duur van je vakantie. Luister om 15.00 uur naar Radar Radio op NPO Radio 1.  

WK Atletiek in Londen

Ook vandaag wordt er gestreden om medailles op het WK Atletiek in Londen. Andy Houtkamp is ter plekke en doet verslag. Floris van Hoorn verzorgt de interviews en reportages en analyses zijn er van Jolanda Keizer. Vanaf 18.30 uur doet NOS Langs de Lijn live verslag. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1