Binnenland

Vijfde zege Hamilton op Silverstone, Verstappen vierde

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Vijfde zege Hamilton op Silverstone, Verstappen vierde

[NOS] Lewis Hamilton heeft voor de vierde keer op rij en voor de vijfde keer in zijn loopbaan de Grote Prijs van Groot-Brittannië gewonnen. Op zijn thuiscircuit Silverstone bleef de Mercedes-coureur zijn teamgenoot Valtteri Bottas voor. Kimi Räikkönen stuurde zijn Ferrari naar de derde plaats.

Max Verstappen rekende in de Britse GP af met de pechduivel. De Red Bull-coureur, die zijn vijftigste grand prix reed, finishte als vierde. Verstappen lag lange tijd vijfde, maar kreeg de vierde plaats in de slotfase in de schoot geworpen door bandenproblemen bij WK-leider Sebastian Vettel.

Vettel verloor door de tegenvaller in de slotfase veel terrein en finishte slechts als zevende. Daardoor verspeelde de Duitser een groot deel van zijn voorsprong in het WK-klassement. Vettel heeft halverwege het seizoen nog maar een punt meer dan de winnende Brit.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Verstappen had een prima start vanaf P4. Hij wist Vettel in de eerste bochtenserie na een mooi duel achter zich te houden. Doordat Carlos Sainz en Daniil Kvyat in de Toro Rosso's elkaar onhandig van het circuit ketsten, wapperde al snel de gele vlag.

Hamilton en Räikkönen hadden beiden een probleemloze start, maar het veld schoof achter de safetycar weer ineen. Na vier ronden ging het licht op groen; Hamilton gaf de Mercedes gelijk de sporen.

Mooi duel Verstappen en Vettel

Sebastian Vettel opende na veertien ronden de aanval op Verstappen. Die gaf geen krimp en verdedigde zijn positie vakkundig, maar een weerbarstige wielmoer kostte Verstappen bij de pitstop alsnog de derde plaats.

Valtteri Bottas en Ricciardo wisselden als laatsten van de drie grote teams van banden. Bottas maakte met die afwijkende strategie veel goed. Hij keerde na zijn stop voor Verstappen terug op de baan.

Bottas reed Vettel na 44 ronden van het podium en rukte, doordat beide Ferrari's in de slotfase een voorband aan flarden reden, zelfs nog op naar de tweede plek.

Ster advertentie
Ster advertentie